March 1, 2024

Business event trends in 2024

Sportsokken over je legging, crompouces, rare TikTok-dansjes: wat hebben ze gemeen? Het zijn allemaal trends. Zo kennen business events ook ieder jaar hun eigen trends. Benieuwd welke business events trends van 2024 ik signaleer? Je ontdekt ze in dit blog!

First things first.

Business events zijn natuurlijk een feestje voor je medewerkers. Maar ze dienen ook een ander doel, waar steeds meer ondernemers zich bewust van zijn: business events zijn het ideale visitekaartje om personeel mee te werven. Want praatjes vullen geen gaatjes. Nee, je moet laten zíen dat je medewerkers er voor jou toe doen, en dat je graag in ze investeert. Niet met een bakje borrelnoten en een lauw biertje op vrijdag, maar door echt uit te pakken.

Trend 1: vrijmibo’s = domibo’s

Nope, je komt in je vacaturetekst niet meer weg met ‘we hebben leuke vrijmibo’s’. Iedereen en zijn moeder heeft een vrijmibo, en dat terwijl er zoveel thuisgewerkt wordt op vrijdagen. Daarom kun je je vrijdagmiddagborrel beter op donderdag plannen: een domibo. Maar wat nog beter is dan een domibo? Een teamuitje of teambuilding-event. Dat motiveert en verbindt je collega’s veel meer dan een borrel. Pinky promise!

Trend 2: echte aandacht

Een business event plannen is meer dan je portemonnee trekken. Echte aandacht voor je medewerkers is het belangrijkste. Zo zie ik dat bedrijven steeds vaker familiedagen organiseren: dagen vol activiteiten, waarbij de gezinnen van werknemers gezellig meedoen.

Van het uitdelen van kerstpakketten wordt ook steeds vaker een event gemaakt. Een kerstdrive-in of kraampjes met hapjes, drankjes en cadeau’s op eigen terrein bijvoorbeeld, waarbij medewerkers een puntenbudget krijgen. Niet dezelfde doos met wijn en ragout voor iedereen, maar met die punten zelf een kerstpakket bij elkaar sprokkelen. Zodat ze iets krijgen wat bij ze past, in een knusse sfeer.

Trend 3: lekker gezond doen

Tuurlijk, een fruitmand en een roeimachine op kantoor is gezond. Maar met een bootcamp-challenge ga je nét dat stapje verder voor fitte medewerkers.
Om nog maar te zwijgen van een modderrace met obstakels, zoals Mud Masters of Strong Viking. En wie niet mee kan doen, wil vast wel aanmoedigen. Samen afzien tijdens een sportief teamuitje verbindt als een malle – geen wonder dat ze steeds vaker georganiseerd worden!

Trend 3: work hard, play hard

Work hard, play hard. En nee, daarmee bedoel ik niet dat je vegen op de muur maakt door een basketbal hoop in het kantoor op te hangen. 😉
Ik bedoel dat er eerst gewerkt, en daarna ge-event wordt. Bijvoorbeeld een brainstorm in de ochtend, met een georganiseerde vegan lunch erna. Gevolgd door een middag met teambuildingactiviteiten, en als hekkensluiter een biertje van de lokale brouwerij. Zo simpel (en effectief) kan het zijn. Dikke trend in 2024, let maar op!

Meer geïnteresseerd in evergreens dan trendy events? In dit blog uit 2023 ontdek je seasonal inspiratie voor allerlei toffe business events.

Plan en budgetteer slim:

Trend of geen trend, bij alle business events geldt: plan en budgetteer slim. Splits je eventbudget op in een deel voor eigen personeel en een deel voor klantrelaties en werving. En verstuur op tijd je save the dates, zodat je niet met maar een handvol mensen en de DJ staat te koekeloeren! Met drie tot zes maanden van tevoren uitnodigingen versturen zit je goed.

Ik hoor je denken. Wát een werk, zo’n event plannen. Klopt. Ik doe het graag voor je, als het jou boven het koppie groeit. Weten wat er mogelijk is voor jou in 2024 of daarna? Stuur me dan een vrijblijvend bericht!