1. Wat is je doel?
Een event moet vooral leuk zijn, toch? Ja en nee. Het doel van je event is minstens zo belangrijk, en bepaalt mede je locatie.
Denk bijvoorbeeld aan:
- Een business event waarbij je de meest veelbelovende kandidaat-notarissen uit het land wilt werven. Dan kies je geen zaaltje achterin een dorpscafé in Schubbekutteveen, maar een centraal gelegen, luxe locatie.
- Een bedrijfsjubileum waarbij je óók je medewerkers wilt bedanken voor het mega succesvolle jaar. Dan is steengrillen uit den boze: je pakt natuurlijk uit met een event in een professionele locatie die jouw merk laat shinen.
2. Hoe vol wil je het hebben?
Wist je dat je uit kunt rekenen welk oppervlak perfect is voor de grootte van jouw gastenlijst én decoratie? Qua gasten reken ik 2 personen per m2 voor een ideale feestdichtheid. Wil je de eventruimte ombouwen tot een thema? Dan kun je dunne voorzetwanden in stijl gebruiken. Maar wil je een ballonwand, dan heb je minstens 80 cm diepte nodig. Wil je de hoogte in met je bloemenmuur, ballonzuilen en andere decoratie? Zorg dan dat je locatie minimaal 3-4 meter hoog is, zodat je ook diepte kunt creëren. Kortom: bedenk van tevoren wat voor decoratie je nodig hebt en reken dit om in meters, voor een efficiënt spektakel.
3. Wat en hoe met je horeca?
Oef, zoveel vragen hier. Is er een koelruimte, en is die wel groot genoeg voor een vijflaagse bruidstaart? Ga je buiten of binnen eten, en zijn er voorzieningen om gerechten te maken of af te maken voor de catering?
Wil je buiten eten met een heuse parade van foodtrucks? Check dan of er genoeg stroomvoorzieningen zijn, met meerdere punten. De stroom die eruit klapt tijdens het bakken van je burgertje: daar wordt niemand vrolijk van.
Wil je binnen eten en dansen, maar heb je maar 1 zaal gehuurd? Check dan of er een extra ruimte aanwezig is om de dinermeubels op te bergen. Zodat ome Piet niet na 3 jenever tegen een stapel stoelen aanstruikelt, terwijl hij probeert te jumpen.
4. Wat heeft de artiest nodig?
Wil je graag een goochelaar, dj of zanger op je event? Zorg dan dat er ook een ruimte is waar de artiest zijn of haar act kan voorbereiden en zichzelf even op kan frissen. Zeker de echte sterren hebben vaak heel wat noten op hun zang, kan ik je vertellen!
5. Wie ruimt er op?
Het opruimbeleid verschilt per locatie. Soms is dat inclusief, soms moet je diezelfde avond of de ochtend erna zelf alleskeurig aan kant hebben. Confetti bezemen, glazen in de vaatwasser, erop toezien dat de leveranciers hun spullen meenemen, de whole shebang. En vergeet het inladen van alle bruidscadeaus niet! Je raadt het al: opruimen vraagt een strakke planning.
Dit zijn de 5 vragen die jou helpen je perfecte eventlocatie te kiezen. Maar de aller-, aller-, állerbelangrijkste vraag is: krijg jij direct bij het zien van de locatie een wow-gevoel? Uiteindelijk is het antwoord op die vraag doorslaggevend. De rest is wel een mouw aan te passen, als je creatief durft te denken.
Wil jij een business event of bruiloft waarvan je een wow-gevoel krijgt, maar ga je akelig dromen van het regel- en checkwerk? Ik help je met bakken vol liefde, en kom met originele ideeën die passen bij jouw budget. Vrijblijvend kennismaken? Stuur me dan een bericht!